תגית הגננית, גינת בוטיק עם שיק.
האם אשה יכולה להיות גננית?
גינון נשי בעיני צריך להיות
מעודן. מתוחכם. מדויק.
איך התחלתי?
עם שם של פרח (תגית מצויה, תגית כרתית, תגית קייצית..) אי אפשר שלא אמשך לגינון. במשך זמן רב, עסקתי רק בתכנון. כל מה שלא זז, וגם מה שצומח. אבל מרגע שראיתי כמה שינויים עוברות התוכניות, מרגע מסירתן, עד ליישומן, הבנתי שאני רוצה להיות בשלבים של העשיה. לגמרי LOW-TECH עם ידע של הייטק. בתחום התכנון והגינון. תרבות הגינון בישראל, היא לא כמו באירופה. כך אמרו בוועידת הגינון ה-4 (ספטמבר 2018). בעיני תרבות גינון זה לימוד, תכנון, התמקצעות, שוב לימוד, וגם אמון מול לקוח, יסודיות, הקשבה לצורכי ההנאה המיוחדת של כל אחד מהגינה שלו. הלימוד שלי התחיל לפני 20 שנה, כמעצבת פנים, כאשר אסטיקה ופונקציה משוחחים אצלי זה עם זה. המשכתי לתעודת הנדסאית אדריכלות, ובכך צירפתי גם את הפתרונות הטכניים, אל היופי והצורה. משם נמשכתי לללימודי תכנון נוף.
אבל זה לא מספיק לי. כי יש הרבה פעולות קטנות שאפשר וצריך לעשות בגינה, והן נותנות את הTOUCH. בשביל זה לא צריך תוכנית. בשביל זה צריך אומנית. כי בעצם הטבע הוא יוצר בעצמו. צריך רק להוריד את מה שמפריע, או להוסיף מזון אויר, מים ואהבה, וסבלנות וטיפוח. האומנות היא שם.
אחרי שעשיתי את כל הנסיונות האפשריים במשך 12 שנה על הגינה הפרטית שלי, 200 מ"ר, וגם הייתי סטאז'רית אצל גנן מקצועי, סחבתי, התעייפתי, נדקרתי מקוצים, נעקצתי מיבחושים, ועוד כל מיני מיחושים, אני יודעת שאשה כמוני יכולה להיות גננית. כמובן רק בתנאי שאני לובשת כפפות על ה'לק-ג'ל, וקרם פנים מתחת לקרם הגנה מהשמש.